Energia Mareomotriu

Energia mareomotriu

És una altra forma d’energia hidràulica que utilitza grans quantitats d’energia dins de les marees dels oceans per generar electricitat. Tidal Energy és una “energia alternativa” que també es pot classificar com a “font d’energia renovable”, ja que la Terra utilitza les forces gravitacionals de la lluna i el sol tots els dies per traslladar grans quantitats d’aigua al voltant dels oceans i els mars que produeixen marees.

Hi ha tres mètodes de generació d’energia mitjançant la marea:
-Generador de corrent de marea: Consisteix en un generador de marea que fa ús de l’energia cinètica de l’0aigua en moviment com ho fan els aerogeneradors, aquest mètode s’està fent popular a causa del baix cost que te.
-Presas de marea: Fan ús de l’energia potencial que existeix a causa de la diferència d’alçada entre la marea alta i baixa , son poc utilitzats ja que tenen un cost molt elevat.
-Energia mareomotriu dinàmica: Consisteix en la construcción de llargues preses desde les costes fins el mar, deixant un espai lliure i així creant fases de mareas aprofitables artificialment.

Espanya té la suficient marea com per amb una sola planta de energia mareomotriu fer la feina que feien 5 de nuclears.
Un projecte anomenat RealTide que està sent fet a Espanya i te com objectiu veure on fallen les turbines i millorar ne els dissenys diu que, amb un aprofitament òptim de les energies mareomotrius aquestes poden produir una energia de 8 cops més que totes les altres energies renovables juntes, estem davant una tecnologia en desenvolupament i que té molt futur per davant i que podria aportar molts avenços en quant a salvar el planeta es refereix.

1 central 500T CO2

1 central mareomotriu és igual a 500 tones de CO₂ que no aniran a l'atmosfera a l'any

2 plantes

2 plantes a les costes espanyoles

7,6%

7,6% de l'energia global la representa l'energia mareomotriu

Close Menu